Page 1 of 1

Sync Service misinterprets forward slashes

PostPosted: Sun Aug 21, 2005 4:05 pm
by dennisvz
I use the the TurboFTP Sync Service, but I think there's some bug in it related to the processing of local Windows backslashes to remote Linux slashes in pathnames. Here a piece of the task log:

----
[2005/08/21 15:25:20] COMMAND-0:> TYPE I
[2005/08/21 15:25:20] STATUS-0:> Data connection opened. Sending /frontpage/frontpage.fok/nieuws.fok
[2005/08/21 15:25:20] 200 Type set to I
[2005/08/21 15:25:20] COMMAND-0:> PASV
[2005/08/21 15:25:20] 227 Entering Passive Mode (213,193,208,29,150,23).
[2005/08/21 15:25:20] COMMAND-0:> STOR /frontpage/frontpage.fok/nieuws.fok
[2005/08/21 15:25:21] STATUS-0:> 3.963 bytes sent in 00:00:00 (143.337 Kbytes/sec)
[2005/08/21 15:25:21] 150 Opening BINARY mode data connection for /frontpage/frontpage.fok/nieuws.fok
[2005/08/21 15:25:21] 226 Transfer complete.
[2005/08/21 15:25:21] STATUS-0:> Successfully sent C:\Documents and Settings\Dennis\Mijn documenten\Projecten\Fok!\sync\frontpage\frontpage.fok\nieuws.fok
[2005/08/21 15:25:21] STATUS-0:> Queue transfer completed on zo 15:25:21 21-8-2005
[2005/08/21 15:25:21] STATUS-0:> 1 files totaling 3.963 bytes transferred in 00:00:00 (35.505 Kbytes/sec).
[2005/08/21 15:25:51] COMMAND-0:> TYPE I
[2005/08/21 15:25:51] 200 Type set to I

[2005/08/21 15:25:52] Detect added file: 'C:\Documents and Settings\Dennis\Mijn documenten\Projecten\Fok!\sync\frontpage\frontpage.inc\global\classes\nieuws.class.php'

"C:\Documents and Settings\Dennis\Mijn documenten\Projecten\Fok!\sync\frontpage\frontpage.inc\global\classes\nieuws.class.php" 7.210 >> /frontpage/frontpage.inc\global\classes nandorin.fok.nl

[2005/08/21 15:25:52] COMMAND-0:> TYPE A
[2005/08/21 15:25:52] STATUS-0:> Data connection opened. Sending /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:52] 200 Type set to A
[2005/08/21 15:25:52] COMMAND-0:> PASV
[2005/08/21 15:25:52] 227 Entering Passive Mode (213,193,208,29,150,24).
[2005/08/21 15:25:52] COMMAND-0:> STOR /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:53] STATUS-0:> 7.210 bytes sent in 00:00:00 (260.778 Kbytes/sec)
[2005/08/21 15:25:53] 550 /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php: No such file or directory
[2005/08/21 15:25:53] ERROR-0:> FTP command failed.
[2005/08/21 15:25:53] ERROR-0:> Fail to send C:\Documents and Settings\Dennis\Mijn documenten\Projecten\Fok!\sync\frontpage\frontpage.inc\global\classes\nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:53] STATUS-0:> Will try again (#1).
[2005/08/21 15:25:54] COMMAND-0:> TYPE A
[2005/08/21 15:25:54] STATUS-0:> Data connection opened. Sending /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:54] 200 Type set to A
[2005/08/21 15:25:54] COMMAND-0:> PASV
[2005/08/21 15:25:54] 227 Entering Passive Mode (213,193,208,29,150,25).
[2005/08/21 15:25:54] COMMAND-0:> STOR /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:54] STATUS-0:> 7.210 bytes sent in 00:00:00 (260.778 Kbytes/sec)
[2005/08/21 15:25:54] 550 /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php: No such file or directory
[2005/08/21 15:25:54] ERROR-0:> FTP command failed.
[2005/08/21 15:25:54] ERROR-0:> Fail to send C:\Documents and Settings\Dennis\Mijn documenten\Projecten\Fok!\sync\frontpage\frontpage.inc\global\classes\nieuws.class.php
[2005/08/21 15:25:54] STATUS-0:> Will try again (#2).
[2005/08/21 15:25:56] COMMAND-0:> TYPE A
---

As you can see, it tries to upload two files:

1) "Sending /frontpage/frontpage.fok/nieuws.fok"
2) "Sending /frontpage/frontpage.inc\global\classes/nieuws.class.php"

The first file is uploaded correctly, as shown in the log, but the second file continuously fails to upload. The origin of this can be found in the backslashes that TurboFTP doesn't convert to forward slashes. This occurs only when files deeper than 1 subdirectory is being uploaded.

For the information: '/frontpage' is set as remote start directory for the sync task.

I hope I gave enough information to analyse this problem.

PostPosted: Mon Aug 22, 2005 5:01 am
by admin
Hello dennisvz,

Thank you, it has been noted.

PostPosted: Sat Feb 17, 2007 3:31 am
by magicpixel
I'd just about given up on turbosoft until I came across this thread - good to finally get it working. please fix this bug :)

PostPosted: Sat Feb 17, 2007 5:16 am
by admin
This problem has been fixed.

Re: Sync Service misinterprets forward slashes

PostPosted: Wed Jan 28, 2015 10:40 am
by Roddy
The first file is uploaded correctly, as shown in the log, but the second file continuously fails to upload. The origin of this can be found in the backslashes that TurboFTP doesn't convert to forward slashes. This occurs only when files deeper than 1 subdirectory is being uploaded.